Skönhetstandvård

När jag började min tandläkarbana var det amalgam och inte så vackra guldkronor som gällde. Visst det fungerade i många år, men med skönheten var det lite si och så.

På den här sidan ska du få läsa om den revolution som har hänt inom skönhetstandvård-Estetisk tandvård. Jag ska visa mina fall och du ska få många länkar till bra sidor.

Skönhetstandvård

På bilden ovan ser du en patient som är färdigbehandlad. Naturliga tänder? Porslinsfasader? Ja, det är inte lätt att se skillnaden. Ett mästerverk av mina tandtekniker.

Swedish Academy of Esthetic Dentistry SACD. Utbildar tandvårdpersonal i estetisk tandvård. Här kommer ett par länkar som du kan titta på däribland Frontline Dental som jag själv använder, titta gärna på deras bildgalleri!

enmunsommin.se

sacd.se

frontlinedental.se

Blekning

Det är bara att erkänna. Jag var lite tveksam till det här med blekning av tänder för tio år sedan. Har ändrat uppfattning helt. Ett ljust fräscht leende som är blekt tar bort många års mörknande av olika anledningar.

Minst fyra olika tekniker.

1. Det vanligaste är att vi bleker med Opalescence blekmedel. Fungerar mycket bra med långvarigt resultat. Du bleker hemma-nattetid under minst åtta nätter. Blekning Opalescence Klicka här.

2. Skalfasader. Vi klistrar på tunna porslinsfasader på de missfärgade tänderna. Livslångt fantatstiskt resultat eftersom jag använder Sveriges bästa tandtekniker.

3. Fasader i plast-komposit. Också mycket snyggt men inte lika hållbart som porslin.

4. Blekning med bleklampa på kliniken. Jag föredrar dock hemblekning med Opalessence.

Tandläkare Hans Ankarblom
Tandläkare Hans Ankarblom