Prisexempel

Vad kostar det?
När jag, Hans Ankarblom, påbörjade mitt arbete som tandläkare betalade patienten 25% av kostnaden för många åtgärder som vi tandläkare utförde. Guldet som ingick i kronorna bekostades av staten och man kan så här i backspegeln konstatera att det var billigt att sköta sina tänder. Tandsköterskorna assisterade tandläkaren och tandhygienister var sällsynta.

Idag är situationen en annan. Det råder fri prissättning för både privattandläkare och Folktandvård. Priserna kan alltså variera mellan olika tandläkare och mellan olika delar av landet.

Får jag någon ekonomisk hjälp av Försäkringskassan?

Svaret är ja. Och reglerna kan vi förklara för dig. Kan bara konstatera att ersättningarna har blivit generösare i många fall. Mycket snåriga regler som måste studeras från fall till fall noggrant.

Varför ingen prislista på denna sida?Svaret är enkelt. Du måste ha vår hjälp att tolka den!
Kort kan jag dock säga att vi rör oss inom 300:-/år till 30-40 000:- för en stor omfattande tandbehandling. Medelpatienten betalar mellan 2000-3000:-/år för att hålla sin mun i trim.

Jämföra priser på Tandpriskollen.

Nu kan du jämföra priser hos olika tandläkare i hela Sverige. Tryck här så kommer du till vår klinik https:tandpriskollen.se/Mottagning/1008

Dyrt?
Den skandinaviska tandvården befinner sig i den absoluta toppen internationellt sett. Vi har mycket kompetent personal. Vi använder dyra kvalitetstestade material. Du som patient vill ha en välutbildad tandläkare. Utbildning kostar!!

Det handlar om förtroende
Vi undersöker dig. Vi ger dig ett kostnadsförslag. Vi kan anvisa olika finansieringsmöjligheter. Dina tänder är vår hjärtesak och vi vill att du ska vara nöjd för då tipsar du dina vänner och bekanta. Vår ”praktikhälsa” blir bättre och vi kan de dig ännu bättre vård.

Välkommen till vår positiva framgångsspiral du också!
Vi har alltid plats för en ny patient. Ring 0499/42929.