Tandläkarskräck

Jag hade en fobi under massor av år: huggormar. Den rädslan har förstört massor av sköna naturupplevelser i skogen.

Nu är den äntligen borta efter 42 år. Jag såg en huggorm ute på vårt Oknöparadis i somras utan att reagera som jag gjorde förr, dvs en kväljande känsla längs ryggraden, pulsen på max samt snabbt som attan lägga benen på ryggen.

Känner du på samma sätt inför ett besök hos oss, så har jag all förståelse för att du undviker oss. Detta är dock inte en rättvis bild av vår verksamhet. Visst vi använder bedövningssprutor . Vi borrar i tänderna och vi opererar. Men framför allt gör vi så mycket gott.

Bara känslan av att få bort sin tandsten, bli fin och upputsad. Veta att man har en härlig andedräkt. Ha ett vackert leende och inte behöva oroa sig för att förlora sina tänder. Detta är värt mycket, både besvär och pengar.

Vi använder saft om man upplever besök hos oss som jobbiga. Det är inte vilken saft som helst utan vi tillsätter ett läkemedel som heter Midazolam. Fungerar fantastiskt bra. Man blir lugn och avslappad och kan genomföra behandlingen utan större bekymmer. Men du måste ha någon som skjutsar dig hem eftersom du inte får köra varken bil eller cykel hem.

Jag tycker att du ska ringa oss om du verkligen har bekymmer med dina tänder och en fobi. Säg som det är i telefonen och ge oss en chans att undersöka dig. Efter detta kan vi lägga upp en plan för dig i lugn och ro. Telefon 0499/42929